We zijn weer gestart in de wijngaard

Na een paar maanden winterstop in de wijngaard zijn we in de loop van maart begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe wijnseizoen 2021. Wij starten altijd op met een terugblik op het vorige jaar met het beoordelen van het resultaat van de oogst van 2020. Elk jaar proeven we in maart met de vaste vrijwilligers de wijnen zoals die dan in het vat zitten. En wat zit er dan in het vat? De oogst van 2020 heeft opgeleverd: 540 liter Johanniter, 310 liter Solaris, 290 liter Rose Cabernet Cortis en 450 liter Rose Rondo.

Dit jaar hebben we de opstart van het seizoen noodgedwongen via een online thuis-proeverij gedaan met een wijnpakket dat bij ons werd afgehaald. Dit bood ons tevens de mogelijkheid de wijnen te combineren met een selectie van lekkere hapjes van Bert en Natalia Demers van Fine Flavours Almere. De nog jonge wijnen bevielen ons goed en we verwachten dat zij ook dit jaar weer tot mooie wijnen uitrijpen. En de combinatie van de wijnproeverij met de hapjes was een succes.

We verwachten eind mei alle wijnen gebotteld te hebben. Zodra de wijnen gebotteld zijn kunnen we een dergelijke online-proeverij van de wijnen van het Hof van Almere met de hapjes van Fine Flavours Almere als arrangement aan gaan bieden.