Uw wijngaardje

PACHT UW WIJNGAARD

Een eigen wijngaardje? Blijft dit alleen een droom? Helemaal niet! Als je een aantal druivenstokken ‘pacht’ in de stadswijngaard ‘Het Hof van Almere’ beleef je deze droom ook werkelijk. Pachten van een aantal wijnstokken betekent namelijk dat je je eigenaar mag voelen van deze druivenstokken en dat de wijn afkomstig van ‘jouw stukje wijngaard’ ook van jou is. Maar daar blijft het niet bij. Als pachtwijngaardenier kan je de wijngaard bezoeken wanneer je wilt, aan proeverijen deelnemen, helpen bij het snoeien en het feest van de pluk meemaken. Kortom, een hele belevenis! Hoe kan je pachtwijngaardenier worden? Of wil je iemand een pachtcontract cadeau doen?

ER ZIJN TWEE DRIE PACHTVORMEN:

1. Een Pachtplan met 5, 10 20 druivenstokken voor 1,2 of 3 jaar

 • U start als pachtwijngaardenier met de pacht van 1 rij van 20 druivenstokken of van een halve rij met 10 druivenstokken. U pacht voor een periode van 1, 2 0f 3 jaar. De wijn van de oogst komt het jaar daarop gebotteld beschikbaar (mei/juni)
 • Het Pachtplan staat voor de pacht van 5 of 10 druivenstokken of voor een volledige rij met 20 druivenstokken, waarvan de volwassen druivenstokken jaarlijks respectivelijk 5, 10 of 20 flessen wijn van 0,75l opleveren.).
 • U krijgt een naamsvermelding bij vanaf de prijs van 250 euro zolang de pachttermijn loopt.
 • Bij misoogst wordt de contractperiode zonder bijkomende kosten eenmalig met een jaar verlengd zodat u alsnog de afgesproken hoeveelheid geleverd krijgt.
 • De flessen worden op de pachtersdag of op een der opendagen uitgeleverd. De flessen dienen in hetzelfde jaar van botteling opgehaald te worden.
 • Als pachtwijngaardenier kunt u kosteloos de wijngaard op afspraak bezoeken, aan proeverijen deelnemen, helpen bij het snoeien en het feest van de pluk meemaken. Wij maken van deze dagen altijd een mooi, leerzaam en gezellig evenement .
 • De diverse opties in in onderstaande tabel uitgewerkt.

2. Een Pachtcadeau van 5 druivenstokken voor 1 jaar 

 • Een Pachtcadeau bestaat eenmalig uit de pacht van 5 druivenstokken voor een periode van 1 jaar.
 • Een Pachtcadeau is alleen beschikbaar bij voldoende voorraad wijn.
 • Het Pachtcadeau gaat per direct in.
 • Het Pachtcadeau staat voor de pacht van 5 druivenstokken, waarvan de volwassen druivenstokken jaarlijks  5 flessen wijn van 0,75l opleveren.
 • De flessen worden op de pachtersdag of op een der opendagen uitgeleverd. De flessen dienen in hetzelfde jaar van botteling opgehaald te worden.
 • Als pachtwijngaardenier kunt u kosteloos de wijngaard op afspraak bezoeken, aan proeverijen deelnemen, helpen bij het snoeien en het feest van de pluk meemaken. Wij maken van deze dagen altijd een mooi, leerzaam en gezellig feestje .

3. Een wijngaardarrangement: wil je niet wachten op de wijn die van de -mee geplukte- oogst in het najaar komt, maar wel de opendagen, proeverijen en oogsten meemaken? Dan hebben we een variatie op het pachtcadeau. 

Het wijngaardarrangement, heeft de volgende samenstelling:

 • Het betreft een eenmalig arrangement voor 1 jaar met 5 flessen of een veelvoud van 5 flessen.
 • De kostprijs is € 68,- of een veelvoud daarvan
 • Het wijngaardarrangement gaat per direct in.
 • De flessen worden op de eerste Pachtersdag na ingang van het pachtcontract uitgeleverd. (mei/juni)
 • Een wijngaardarrangement is alleen beschikbaar bij voldoende voorraad wijn.

U kunt binnen dit arrangement kosteloos de wijngaard op afspraak bezoeken, aan proeverijen deelnemen, helpen bij het snoeien en het feest van de pluk meemaken. Wij maken van deze dagen altijd een mooi, leerzaam en gezellig feestje

U kunt dit arrangement in beginsel in een andere (pacht-)contractvorm laten overgaan, als daar de mogelijkheden voor zijn.

ALLE PACHTMOGELIJKHEDEN EN PRIJZEN OP EEN RIJ

Voor de periode 2022-2023 geen pachtcontracten meer beschikbaar. Eind november 2022 melden we de ruimte voor 2023-2024

  1 jaar2 jaar3 jaar
Wijnarrangement5€68,00 (veelvoud mogelijk)
Aantal stokken5 €68,00 (alleen als pachtcadeau beschikbaar) € 130,00€ 195,00
Aantal stokken10€ 135,00€ 255,00€ 380,00
Aantal stokken20€ 260,00€ 510,00€ 740,00

Bij een pachtcontract van meer dan € 250,- krijgt u een naambordje bij een rij druivenDe pachtcontracten van 10 en 20 stokken kunnen in jaarlijkse termijnen voldaan worden. Voor het lamineren en het opsturen van het pachtcontract wordt 2,50 in rekening gebracht.

Via het contactformulier nadere informatie opvragen.

Wilt u een pachtcontract aanvragen. Dan kan dat via het aanvraagformulier