Het onderzoek naar de natuurlijk wijngisten in de zes Flevolandse wijngaarden is nu bijna ten einde. Dat was een forse klus. Per stadium in de wijnproductie (2% alcohol, 5% alcohol en einde gisting) van verschillende druivensoorten zijn monsters genomen. Bij elkaar honderden monsters die geanalyseerd moesten worden. Deze klus zou een paar jaar geleden zeer arbeidsintensief zijn en daardoor onbetaalbaar. Door moderne onderzoekmethoden uit de DNA wereld (zoals bijvoorbeeld naast kolonie isolatie ook DNA isolatie, PCR en sequencing) is dit toch te doen geweest. De resultaten zijn veel belovend maar het eindresultaat wachten we nog even af als er een totaalbeeld is. Dit verwachten we over enkele weken. Collega Geert Horlings uit Zeewolde van Wijngaard de Wilgenhorst licht het een ander verder toe bij Omroep Flevoland, zie ook deze link
Privacyoverzicht
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.