Prijzen pachtcontracten herzien per november 2022

De prijzen van de pachtcontracten zijn sinds de start van het verpachten in 2013 niet meer aangepast. Ondertussen hebben we wel de prijzen van de flessen in de losse verkoop aangepast. Het behoeft natuurlijk geen betoog dat ook onze kosten van de wijngaard en de wijnproductie in de afgelopen 10 jaar gestegen zijn. De accijns, het karton en de flessen, kurken en capsules en daarbij ook het transport van dit alles zijn allen fors gestegen.

Die verrekening is wel opgenomen in de losse verkoop, maar niet in de kostprijzen van de pachtcontracten. Dat gaan we bij de nieuwe pachtcontracten corrigeren. Onze nieuwe meerjarige pachtcontracten hebben nog steeds korting ten opzichte van de losse verkoop. Deze korting is evenwichtig doorberekend en loopt op tot 10% bij het grootste contract.  

Met de pachters die al langere tijd aan de wijngaard verbonden zijn kunnen we stellen dat de kwaliteit van onze wijnen in de loop der jaren is toegenomen. Het maken van mooie witte wijnen, rosé en bruiswijn is succesvol en het drinken ervan is een genot. We hebben in de afgelopen jaren ook ingezet op het verbeteren van onze materialen voor de verzorging van de wijngaard. Ook de aanpassingen gericht op de druivenoogst en de verwijning maken deel uit van de investeringen om mooie wijnen te maken. Daarnaast hebben we samen met de vrijwilligers de wijnaard weten te ontwikkelen naar een ‘place to be’ met betere faciliteiten, zoals: watervoorziening, toiletten, royale tenten, een schaftwagen en extra picknicktafels.

Het bovenstaande betekent dat we besloten hebben de nieuwe kostprijs van pachtcontracten meer in lijn te brengen met de huidige kostprijs van de wijn in de losse verkoop. Zoals gezegd houden wel een beperkte staffelkorting op de pachtprijzen, alhoewel we ons realiseren dat het daar niet om gaat. Naast de garantie van de levering van onze wijnen is de waarde voor de pachters en voor ons de langjarige verbintenis met elkaar. Eenieder is welkom om de wijngaard te bezoeken, te proeven, te oogsten en om natuurlijk je eigen stukje wijngaard te ‘hebben’.  De nieuwe pachtcontracten staat hier: Pachtcontracten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *