oosterwoldmetlogo (2)
_DSF3500
Beste vrienden van Stadswijngaard Hof van Almere,
We gaan als laatste druivenpluk van 2021 op zondag 17 oktober de Johanniter oogsten. Wij verwachten maximaal 20 helpers en plukkers nodig te hebben. Als je mee wilt plukken kan je je aanmelden via onze website (zie link onder). Na inschrijving van 20 plukkers sluiten we de aanmeldoptie.

Het hoe en wat van de pluk
De pluk van de Johanniter is ongeveer 1 à 2 later later dan voorgaande jaren.
Door de late start van het voorjaar en de voortdurende natte en warme zomerperiodes hebben de druiven een matig groeiseizoen gehad. We verwachten niet dat er na half oktober nog rijping in de druiven zal plaatsvinden. Tijd voor de oogst dus. We hebben door de lagere opbrengst (maar wel met een mooie kwaliteit) dan ook minder plukkers nodig dan voorgaande jaren. Tijdens de pluk gaan we op de wijngaard de druiven ontstelen, kneuzen en persen. Het druivensap gaat daarna in stalen vaten naar onze verwijnerij.

Tijden en aanmelden
Wij beginnen met de pluk op zondag vanaf 13.00 uur en gaan door met het ontstelen en persen zo lang als nodig is. Kom je helpen met de druivenpluk aan via de agenda op onze website. Geef dan ook aan met hoeveel mensen je komt.

Voorbereiding
Het is handig om je eigen handschoenen en snoeimes mee te nemen. Indien je die niet hebt zijn er voldoende handschoenen en messen beschikbaar. Verder adviseren wij gesloten stevige (wandel-)schoenen en oude (regen-)kleding. Dit voorkomt dat je last krijgt van de brandnetels die her en der onder de druivenstokken staan en je goede kleding onder de vlekken komt.

Toegang
Aanmelden bij de poort voor de toegang tot de wijngaard (bij gesloten poort bellen naar mobielnummer op het wijngaardbord). Rij met de auto of fiets of ga te voet naar de openstaande hekken in een lichte bocht. Daar ga je rechtsaf het zandpad en de heuvel op richting de witte tent. Parkeerruimte is er op de heuvel, direct rechts aan het einde van het zandpad aan de zijkant van de wijngaard.

Bij de verwachting van noodweer op deze zaterdag ontvang je op je mailadres een afmelding met en tevens een voorstel voor een nieuwe datum.

Locatie: Kemphaanweg 2,1358 AB Almere


Bereikbaarheid: De Kemphaanweg is per auto makkelijk bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 36 richting Almere). Komt je per bus dan kan je uitstappen bij de halte Stadslandgoed De Kemphaan. Vanaf het kruispunt bij de Kemphaan loop je de Kemphaanweg in tot aan de toegangspoort. Kijk voor de dienstregeling van de bus op http://home/blieke1q/hofvanalmere.nl.9292ov.nl .


Hartelijke groet,
Els en René Bliekendaal
Logo_wijngaard_hof_van_almere
Email Marketing Powered by MailPoet