oosterwoldmetlogo (2)
b810917d-0887-4960-8bf6-393f71a06da9
Hierbij nodigen wij onze pachters en vrienden van de wijngaard uit voor de volgende Open Dag van de wijngaard Hof van Almere. Op zaterdagmiddag 31 juli is de wijngaard Hof van Almere weer te bezoeken tussen 12.30 en 17.00 uur. Reserveer uw bezoek tijdig! Als er na 27 juli nog ruimte is in het programma stellen we deze Open Dag open voor alle Almeerders. Pachters die hun wijnflessen nog niet opgehaald hebben kunnen dat natuurlijk deze middag doen. Voor de liefhebbers zijn er ook weer onze destillaten, de Almarnac en het Almeers Fluweel, beschikbaar.

We ontvangen u met een glaasje 'Almeerse bruiswijn' van onze Johanniterdruif. Daarna kan u een rondleiding krijgen, onze wijnen proeven en glas wijn naar keuze kopen. Met uw glas wijn kan u op een rustig plekje, met uitzicht over de wijngaard en de unieke omgeving, heerlijk genieten. En natuurlijk kunt u ondertussen met uw vragen over de wijngaard en wijn maken bij ons en alle vrijwilligers terecht.

Onze extra gasten
Dit jaar hebben we twee bijzondere gasten op de wijngaard, namelijk Almeers Weelde en De Wijnkelder Almere.
Almeerse Weelde is een initiatief van Almeerse boeren en burgers die gepassioneerd en ambachtelijk bezig zijn met voedsel uit hun eigen omgeving. Almere heeft veel moois en heerlijks te bieden, dat laat Karin van de Berg deze dag graag zien en ze vertelt daarover.

Ook hebben Rob en Marja van Bodegom van de Wijnkelder Almere dit jaar weer een plekje op onze wijngaard. We selecteren voor deze dag een mooie aanvullende selectie van wijnen. Rob kan mooie verhalen en anekdotes vertellen over deze wijnen en de wijngaarden waar ze zelf de wijnen hebben opgehaald.

Het weer en de wijngaard
Dit voorjaar hebben we in Nederland, maar ook in de rest van Europa, last gehad van een moeizame start. Eerder dit jaar hebben we een warme periode gehad en dan krijgen de druiventakken vroeg knoppen. Omdat het daarna weer koud werd, en er nachtvorst kwam, is een deel van die knoppen weer bevroren. Met de aanhoudende warme periode met veel vochtige lucht is het voor de bio-wijnboeren een opgave de schimmels uit de wijngaard te houden. Het gaat dus een spannend seizoen worden om toch een mooie kwaliteit van de druiven te krijgen en daarmee een goede kwaliteit van de wijn. Hoe we dat gaan doen vertellen we op de Open Dag.

Aanmelden: In 2020 hebben we in de zomer vanwege de Coronacrisis gewerkt met tijdsloten met geregistreerde aanmeldingen. Daarmee beleefden ruim 400 Almeerders afgelopen zomer op een veilige wijze een uniek ‘dagje uit’ in het Almeerse buitengebied. Deze aanpak met tijdsloten beviel zowel de bezoekers als onze vrijwilligers goed. We zetten deze werkwijze dit jaar dan ook door. We hebben daarvoor een drietal tijdslots: ronde 1. van 12.30 uur tot 14.00 uur; ronde 2. van 14.00-15.30 uur en ronde 3. van 15.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden voor deze Open Dag en het opgeven van uw voorkeur voor één van de drie keuzemogelijkheden doet u via de website (hier klikken).

Bij de verwachting van noodweer op deze zaterdag ontvangt u op uw e-mailadres een afmelding voor dit evenement en tevens een voorstel voor een nieuwe datum.

Toegang: U meldt zich aan bij de poort voor uw bezoek aan de wijngaard en rijdt met de auto, fiets of gaat te voet naar het zandpad en daar gaat u rechts de heuvel op. Parkeerruimte is direct rechts aan het einde van het zandpad aan de zijkant van de wijngaard. Goed om te weten: op de wijngaard is geen goede toiletvoorziening aanwezig.

Wijn proeven, neem je eigen wijnglas mee. Op de wijngaard kan je de wijnen van het Hof van Almere proeven. Om het risico op overdracht van het coronavirus te beperken schenken wij niet uit eigen glazen. Neem dan ook je eigen wijnglas mee of koop een glas op de wijngaard: simpel wijnglas a €1.00, met Almeers skyline-gravure a €5,95.

Wijn kopen: De Johanniter 2020 kost per fles van 0.75 L € 9,95. De rosés 2020 en de Solaris 2020 van het Hof van Almere kosten per fles van 0.75 L €11,95.
De Almarnac en het Almeers Fluweel kosten 14.95. Een glaasje wijn kost 2,50 euro.
Betalen op de wijngaard kan alleen via onze pinautomaat.

Bereikbaarheid:
De Kemphaanweg is per auto makkelijk bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 36 richting Almere). Per bus neemt u lijn 156, 159 of 160, uitstappen bij de halte Stadslandgoed De Kemphaan. Vanaf het kruispunt bij de Kemphaan loopt u de Kemphaanweg in tot aan de toegangspoort. Kijk voor de dienstregeling van de bus op www.allgobus.nl/nl-nl of http://home/blieke1q/hofvanalmere.nl.9292ov.nl/

Tot ziens op de wijngaard, René en Els Bliekendaal