oosterwoldmetlogo (2)
b810917d-0887-4960-8bf6-393f71a06da9
Hierbij nodigen wij onze pachters en vrienden van de wijngaard uit voor alweer onze laatste Open Dag van dit seizoen. Op zaterdagmiddag 28 augustus is de wijngaard Hof van Almere weer te bezoeken tussen 12.30 en 17.00 uur. Reserveer uw bezoek tijdig! Pachters die hun wijnflessen nog niet opgehaald hebben kunnen dat natuurlijk deze middag doen.

We ontvangen u op de wijngaard. Dan kan u een rondleiding krijgen om deze af te sluiten met een glaasje 'Almeerse bruiswijn' van onze Johanniterdruif. Daarna kan u onze wijnen en destillaten proeven en tevens een glas wijn naar keuze kopen. Met uw glas wijn kan u op een rustig plekje, met uitzicht over de wijngaard en de unieke omgeving, heerlijk genieten. Natuurlijk kunt u ondertussen met uw vragen over de wijngaard en wijn maken bij ons en alle vrijwilligers terecht.

Aanmelden: Voor de Open Dag hanteren we drie tijdsloten: ronde 1. van 12.30 uur tot 14.00 uur; ronde 2. van 14.00-15.30 uur en ronde 3. van 15.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden voor deze Open Dag en het opgeven van uw voorkeur voor één van de drie keuzemogelijkheden doet u via de website (hier klikken).

Bij de verwachting van noodweer op deze zaterdag ontvangt u op uw e-mailadres een afmelding voor dit evenement en tevens een voorstel voor een nieuwe datum.

Wijn proeven, neem je eigen wijnglas mee. Op de wijngaard kan je de wijnen van het Hof van Almere proeven. Om het risico op overdracht van het coronavirus te beperken schenken wij niet uit eigen glazen. Neem dan ook je eigen wijnglas mee of koop een glas op de wijngaard: simpel proefglas a €1.00, groot wijnglas, a €2,00 en met met een Almeers skyline-gravure a €5,95. Betalen op de wijngaard kan alleen via onze pinautomaat.

Wijn kopen: De Johanniter 2020 kost per fles van 0.75 L € 9,95. De rosés 2020 en de Solaris 2020 van het Hof van Almere kosten per fles van 0.75 L €11,95. De Almarnac en het Almeers Fluweel kosten 14.95. Een glaasje wijn kost 2,50 euro. Betalen op de wijngaard kan alleen via onze pinautomaat.

Extra proeverij van wijnen
Op onze Open Dag staat ook De Wijnkelder Almere en met een selectie van hun wijnen. Rob en Marja van Bodegom van De Wijnkelder Almere zijn oud-vrijwilligers van de wijngaard en zij hebben inmiddels een eigen wijnkelder met Europese wijnen. Samen selecteren we voor onze Open Dag een mooie aanvullende selectie van wijnen. Rob kan mooie verhalen en anekdotes vertellen over deze wijnen en de wijngaarden waar ze zelf de wijnen hebben opgehaald.

Onze nieuwsbrief van augustus
Komende week versturen wij een uitgebreide nieuwsbrief over alle wetenswaardigheden van de wijngaard, zoals de ontwikkeling van de druivenstokken en de druiventrossen, de relatie daarvan met het weer dit seizoen en de bescherming tegen schimmels, wespen, fruitvliegjes en vogels. We nemen dan ook alvast een voorschot op de aankomende oogstdagen en de prognose van welke opbrengst we verwachten. Zoals in verschillende media al is gemeld hebben veel wijnboeren in Europa te kampen met de uitdagingen van relatief weinig zonuren en veel regen, hagel en stormen en de effecten daarvan op de ontwikkeling van de druivenstok en de druiven.

Toegang: U meldt zich aan bij de poort voor uw bezoek aan de wijngaard en rijdt met de auto, fiets of gaat te voet rechtdoor naar het zandpad aan de rechterzijde en daar gaat u de heuvel op. Parkeerruimte is direct rechts aan het einde van het zandpad aan de zijkant van de wijngaard. Goed om te weten: op de wijngaard is geen goede toiletvoorziening aanwezig.

Bereikbaarheid:
De Kemphaanweg is per auto makkelijk bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 36 richting Almere). Per bus neemt u lijn 156, 159 of 160, uitstappen bij de halte Stadslandgoed De Kemphaan.
Vanaf het kruispunt met de stoplichten bij de Kemphaan loopt of rijdt u parallel aan de Waterlandseweg rechtsaf de Kemphaanweg in tot aan de toegangspoort. Volg daarbij de bordjes Afvalzorg. Kijk voor de dienstregeling van de bus op www.allgobus.nl/nl-nl of http://www.9292ov.nl/

Tot ziens op de wijngaard, René en Els Bliekendaal
Email Marketing Powered by MailPoet