oosterwoldmetlogo (2)
_DSF3500
Beste vrienden van de wijngaard,
We gaan als laatste druivenpluk van 2020 op zaterdag 3 oktober de Johanniter oogsten. Voor deze pluk van 16 rijen druiven verwachten we ongeveer 40 helpers en plukkers nodig te hebben. Als je mee wilt plukken moet je je aanmelden via de website (zie link onder). Vanwege het toepassen van de Covid-maatregelen sluiten we de inschrijving op de website als we rond de 40 plukkers hebben.

De pluk
De pluk van onze Johanniter is ongeveer 1 à 2 weken eerder dan voorgaande jaren.
Door de afwisselende hete en natte zomerperiodes hebben de druiven een redelijk groeiseizoen gehad. We verwachten niet dat er in de loop van oktober nog veel rijping in de druiven zal plaatsvinden. Tijd voor de oogst dus. Tijdens de pluk gaan we op de wijngaard de druiven ontstelen, kneuzen en persen. Het druivensap gaat daarna in stalen vaten naar onze verwijnerij.

Tijden en aanmelden
Wij beginnen met de pluk op zaterdag vanaf 11 uur en gaan door met het ontstelen en persen tot einde van de middag, zo lang als nodig is. Kom je helpen met de druivenpluk meld je dan uiterlijk donderdag 1 oktober aan via de agenda op onze website. Geef dan ook aan met hoeveel mensen je komt en hoe lang je komt helpen: hele dag, ochtend of middag. Wij verzorgen de catering met koffie en thee en een eenvoudig lunchbuffet. Laat je ons ook even weten of je gebruik wilt maken van de lunch.

Voorbereiding
Het is handig om je eigen handschoenen en snoeimes mee te nemen. Indien je die niet hebt zijn er voldoende beschikbaar. Verder adviseren wij gesloten stevige (wandel-)schoenen en oude (regen-)kleding. Dit voorkomt dat je last krijgt van de brandnetels en distels die her en der staan en vlekken op je goede kleding.

Toegang
Aanmelden bij de poort voor de toegang tot de wijngaard (bij gesloten poort bellen naar mobielnummer op het wijngaardbord). Rij met de auto of fiets of ga te voet naar de T-splitsing en daar ga je rechtsaf het zandpad en de heuvel op richting de houten spiraaltoren. Parkeerruimte is er op de heuvel, direct rechts aan het einde van het zandpad aan de zijkant van de wijngaard.

Bij de verwachting van noodweer op deze zaterdag ontvang je op je mailadres een afmelding met en tevens een voorstel voor een nieuwe datum.

Locatie: Kemphaanweg 2,1358 AB Almere


Bereikbaarheid: De Kemphaanweg is per auto makkelijk bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 36 richting Almere). Komt je per bus dan kan je uitstappen bij de halte Stadslandgoed De Kemphaan. Vanaf het kruispunt bij de Kemphaan loop je de Kemphaanweg in tot aan de toegangspoort. Kijk voor de dienstregeling van de bus op http://home/blieke1q/hofvanalmere.nl.9292ov.nl .


Hartelijke groet,
Els en René Bliekendaal
Logo_wijngaard_hof_van_almere
Email Marketing Powered by MailPoet