oosterwoldmetlogo (2)
thumb_druivenpluk-10
Beste vrienden van de wijngaard,
We gaan de Rondo en Cabernet Cortis oogsten op zaterdag 12 september. Voor deze pluk van de 20 rijen druiven verwachten we ongeveer 40 helpers en plukkers nodig te hebben. Wij kunnen op onze wijngaard de Covid-maatregelen goed toepassen.
Bij voldoende aanmeldingen sluiten we de inschrijving op de website.

De pluk
De pluk van onze blauwe druiven is ongeveer 2 weken eerder dan verwacht en 1 week vroeger dan vorig jaar. Door de hete zomer hebben de druiven een goed groeiseizoen gehad en nu is het tijd voor de oogst. Van de blauwe druiven gaan we weer rosé maken. Dat betekent dat we na de pluk de trossen op de wijngaard gaan ontstelen, persen en het druivensap in de vaten naar onze verwijnerij brengen.

Tijden en aanmelden
Wij beginnen met de pluk op zaterdag vanaf 11 uur en gaan door met het ontstelen en persen tot einde van de middag, zo lang als nodig is. Kom je helpen met de druivenpluk as zaterdag, meld je dan uiterlijk vrijdagavond aanstaande aan via de agenda op onze website. Geef dan ook aan met hoeveel mensen je komt en hoe lang je komt helpen: hele dag, ochtend of middag. Wij verzorgen de catering met koffie en thee en een eenvoudig lunchbuffet. Laat je ons ook even weten of je gebruik wilt maken van de lunch? Heb je je al aangemeld dan is dat natuurlijk niet meer nodig.

Voorbereiding
Het is handig om je eigen handschoenen en snoeimes mee te nemen. Indien je die niet hebt zijn er voldoende beschikbaar. Verder adviseren wij gesloten stevige (wandel-)schoenen en oude kleding. De blauwe druiven geven mooi rood druivensap af en daarmee ook vlekken op de kleding.

Toegang
Aanmelden bij de poort voor de toegang tot de wijngaard (bij gesloten poort bellen naar mobielnummer op het wijngaardbord). Rij met de auto of fiets of ga te voet naar de T-splitsing en daar ga je rechtsaf het zandpad en de heuvel op richting de houten spiraaltoren. Parkeerruimte is er op de heuvel, direct rechts aan het einde van het zandpad aan de zijkant van de wijngaard.

Bij de verwachting van noodweer op deze zaterdag ontvang je op je mailadres een afmelding met en tevens een voorstel voor een nieuwe datum.

Locatie: Kemphaanweg 2,1358 AB Almere


Bereikbaarheid: De Kemphaanweg is per auto makkelijk bereikbaar vanaf de Veluwedreef in Almere Stad, de A6 (afrit 5 richting Utrecht) of de A27 (afrit 36 richting Almere). Komt je per bus dan kan je uitstappen bij de halte Stadslandgoed De Kemphaan. Vanaf het kruispunt bij de Kemphaan loop je de Kemphaanweg in tot aan de toegangspoort. Kijk voor de dienstregeling van de bus op http://home/blieke1q/hofvanalmere.nl.9292ov.nl .


Hartelijke groet,
Els en Rene Bliekendaal
Logo_wijngaard_hof_van_almere